gsteenss em angola

Tuesday, October 03, 2006

a dim future?

In het kader van 'worse before it gets better' (zie comentaar bij 'two roads before you') zijn mij enkele artikels opgevallen die sommigen van jullie met een iets 'groenere visie' ook wel boeiend zou kunnen vinden:

Eerst een artikel op BBCNews dat onze goeie ouwe G8 nog es bijeenkomen om over het weer te klappen: blijkbaar begint het toch stilaan te dagen dat het allemaal veel geld kan gaan kosten, want als een economist van de WereldBank zegt dat 'pursuing alternative energy made economic and environmental sense' dan wilt dat zeggen dat het rekensommeke voor hun eigen achtertuin zwaar in het rood uitkwam, en nie zozeer dat ze ineens het groene licht hebben gezien.

Ook heel boeiend is een artikel op IRIN-News, een nieuwssite van de VN, die een rapport publiseert met de name 'Running Dry' over de impact die watertekort en droogte op steeds meer plaatsen ter wereld heeft. Buiten dat het eerste deel een wat hoog 'uitgedroogde kindjes'-gehalte heeft, worden er een hoop boeiende themas aangesneden: privatisatie van watervoorziening, of de toekomst water-conflict of -cooperatie zal brengen, en de ietwat vreemde vraag: hoeveel 'virtueel water' hebt u vandemorgen met uw kop koffie naar binnen gespeeld?

Over hoe heel die opwarming/drooglegging in z'n werk gaat heeft de BBC trouwens een heel boeiende documentaire: 'Global Dimming'. voor de geintresseerden een korte inhoud van de documentaire hier, en ik weet nie of de documentaire zelf vast te krijgen is via de officiele BBC site, of misschien makkelijker via 'alternative kanalen'

In het kader hiervan heeft de BBC ook een experiment opgezet, waaraan wij/jullie ook kunnen deelnemen. een 'global climate simulation': mensen overal ter wereld stellen hun PC in z'n eenzame momenten beschikbaar om het lot van de wereld te laten uitreken. Cool: en ge krijgt er nog prentjes van te zien op uw scherm ook!
Windows en Linux versies beschikbaar op de site, wel te verstaan met volgende disclaimer: running this program does not come with any garantee for finding a solution to save The World (tm)

(The World (tm) is a registered trademark of God Unlimited,
all rights reserved)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home